3 de març 2010

Llom de porc a la taronja amb castanyes

Castanyas seques
Un llom de porc de 1´5kg.
Dues taronges amb suc.
Una poma sencera

Per a la salsa:
Una dent d'all.
Una mica de julivert.
Pebre roig dolç (una cullerada de cafè)
Dues cullerades d'oli d'oliva.

Procediment:
Posi les castanyes en aigua freda durant una hora. Faci dues corts al llarg del llom. Esclafar l'all amb la sal, el julivert, el pebre roig i l'oli d'oliva.
Unti el llom amb aquesta salsa. Introdueixi bé entre els corts del llom. Amb fil de cuina lligui el llom perquè tanquin els corts i es mantingui rodó mentre cou. Fregida ara la carn en oli bé calent fins a daurar-ho i creu una capa dura exterior.
Passi-ho per a una olla de pressió i anyada dues cullerades d'oli. Anyada també
la poma sencera i pelada, les castanyes i una fulla de llorer. Espremi les dues taronges sobre la carn. (Pot afegir mitja cullera de tabasco, al seu gust). Corregeixi d'aigua si queda amb poc líquid. Pot acréixer un gotet de vi de Oporto. Tancament l'olla de pressió i cogui durant mitja hora.
Obri, de la volta al llom i torni a bullir de nou.
Clau una forquilla de cuina (de poques puntes i llargues per no danyar la carn) per comprovar el punt de cocció. (No ha de passar-se ni estar poc bullit).
Serveixi amb puré de patata o/i arròs blanc.